Trwa ładowanie...
d4i2p5x
01-05-2017 07:50

Kotlety z dorsza i boczku

Przepis

Kotlety rybne to danie, które zasmakuje całej rodzinie. Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku będą pyszną alternatywą dla klasycznych mielonych. Przepis prosto z bloga "Kuchennymi drzwiami".

d4i2p5x
3.6
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

www.kuchennymidrzwiami.pl
Źródło: www.kuchennymidrzwiami.pl
Składniki
  • 350 g świeżego boczku
  • 250 g filetów z dorsza
  • 1 jajko
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • 2 łyżki smalcu do smażenia
  • 2 łyżki masła
Przepis

Dorsza, boczek i bułkę odciśniętą z mleka przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Wbijamy jajko i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu. Usmażone kotlety układamy w rondlu, dodajemy masło i podgrzewamy przez chwilę pod przykryciem.
Zobacz także: szakszuka - zdrowa konkurencja dla jajecznicy

Kotlety z dorsza i boczku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

26
11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2p5x
d4i2p5x
d4i2p5x
d4i2p5x
Więcej tematów
d4i2p5x