Trwa ładowanie...
d30too9

Ten przepis to hit internetu. Farsz z pierogów ruskich w roli głównej

Przepis

Pierogi i naleśniki ruskie są każdemu znane. Czas więc na kotlety, czyli pyszne placki z gotowanych ziemniaków i twarogu. Mogą być pyszną propozycją na kolację lub stanowić samodzielne danie obiadowe.

1.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Kotlety ruskie
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2 kg ziemniaków
  • 500 g twarogu półtłustego
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, ½ łyżeczki majeranku suszonego
Przepis
  • Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoto na oleju.
  • Gorące ziemniaki ugnieść praską lub przepuścić przez maszynkę. Dodać do nich usmażoną cebulę i doprawić solą, majerankiem oraz pieprzem.
  • Gdy ziemniaki przestygną, dodać do nich pokruszony twaróg oraz 1 jajko i dokładnie wyrobić masę.
  • Z masy za pomocą zwilżonych dłoni formować małe kotleciki i panierować je w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzać olej i układać kotlety ruskie. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony, a następnie wykładać na papierowy ręcznik.

Podawać na gorąco z sałatką lub ogórkiem kiszonym czy domowym sosem grzybowym.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ten przepis to hit internetu. Farsz z pierogów ruskich w roli głównej
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d30too9

Podziel się opinią

1
Share
d30too9
d30too9
d30too9
d30too9
Więcej tematów
d30too9