Kolorowa sałatka fasolowa
Rośliny strączkowe to wartościowe źródło białka, dlatego powinniśmy je jeść jak najczęściej. Mamy dla was świetny przepis na fasolowa sałatkę. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach, kiedy wszystkie smaki się przegryzą.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Odsączamy i płuczemy białą oraz fioletową fasolę. Koperek drobno siekamy, a cebulę kroimy w malutkie cząstki. Ser kroimy w kostkę, a pomidory w paski.W misce mieszamy oliwę i olej. Dodajemy pokrojoną cebulę, którą następnie solimy.
Przepis
Całość mieszamy i odstawiamy na 5 minut do przegryzienia. Po tym czasie dodajemy oba rodzaje fasoli, ser, pomidory i koperek. Mieszamy, pieprzymy i ewentualnie dosalamy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl