Kajzerki zapiekane ze szpinakiem i szynką
- 300 g mrożonego szpinaku (wykorzystano Nordis Szpinak)
- 1/2 średniej cebuli
- 100 ml śmietany 30%
- 100 g sera żółtego łatwo topiącego się (np. edamski)
- 150 g szynki
- sól, pieprz do smaku
- 4-5 kajzereki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy wodę. W rondelku szklimy cebulę i dodajemy do niej pokrojoną w kostkę szynkę. Podsmażamy chwilę i dodajemy szpinak.
Całość zalewamy śmietaną i mieszamy. Jeśli lubimy czosnek możemy teraz dodać 1 przeciśnięty przez praskę ząbek.
Odcinamy wierzch bułek i wydrążamy środek. Kajzerki napełniamy farszem szpinakowym i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10 minut.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Podziel się opinią
Komentarze