Jedną łyżeczką próbowały smaków w lodziarni. Niedopuszczalne zachowanie w stanie pandemii

Pani Bożena nagrała i udostępniła w internecie niedopuszczalne zachowanie w lodziarni. W sieci odbiło się ono szerokim echem. To sygnał ostrzegawczy dla nas wszystkich - zwłaszcza teraz, gdy Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła stan pandemii.

Pamiętajmy o myciu rąk i przestrzeganiu higieny
Źródło zdjęć: © iStock.com
Dominika Czerniszewska

"Grycan Nowa Stacja – Pruszków. W dobie dzisiejszych wydarzeń i wirusów może warto byłoby jednak kontrolować, kto i co robi za ladą. Piątek 28.02 godz 21. Koleżanka pracownika firmy Grycan wchodzi za ladę i dowolnie smakuje lody. Częstuje też koleżankę. Wszystko jedną łyżeczką i z głównego pojemnika. Dramat!” – relacjonuje pani Bożena.

Firma "Grycan" szybko zareagowała na zmieszczone oświadczenie. "Pani Bożeno, bardzo dziękujemy za sygnał. Takie zachowanie pracowników jest absolutnie niedopuszczalne i w żadnym wypadku nie powinno mieć miejsca. Bezpieczeństwo gości naszych lodziarnio - kawiarni jest dla nas sprawą priorytetową, dlatego niezwłocznie przekazaliśmy tę informację do osób zarządzających siecią naszych lokali. Zapewniamy, że sprawa zostanie zbadana w trybie pilnym, a osoby odpowiedzialne za to zdarzenie poniosą najsurowsze konsekwencje" - brzmi oświadczenie.

Koronawirus - zalecenia

Nagranie co prawda powstało 28 lutego, gdy koronawirus nie dotarł jeszcze do Polski - ale nie jest to usprawiedliwienie. Publikujemy to wideo, by ostrzec wszystkich, że takie sytuacje mogą zdarzyć się w innych lokalach czy sklepach. Musimy być szczególnie wyczuleni na takie zachowania. Należy zastosować się do zaleceń ministerstwa zdrowia i Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw