Trwa ładowanie...
dc5qbyy
dc5qbyy

Jajko po francusku. Pyszny sposób na śniadanie

Przepis

Jajka zapiekane w cieście francuskim to świetny pomysł na smaczne i bardzo szybkie śniadanie z piekarnika. Czas pieczenia zależy od tego czy żółtko ma być na miękko, czy na twardo. Przepis z bloga "Moniki smakołyki".

Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Jajko po francusku. Pyszny sposób na śniadanie
Moniki smakołyki
Składniki
  • 2 jajka
  • 2 szt. gotowych babeczek z ciasta francuskiego
  • 4 plastry sera żółtego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • świeży koperek
Przepis
  • Babeczki układamy na talerzykach (jeden talerzyk, jedna babeczka) odpornych na wysoką temperaturę.
  • Do babeczek wbijamy po jednym jajku (jeśli nie ma w babeczce otworu, to go robimy, delikatnie wycinając nożem), doprawiamy solą i pieprzem.
  • Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180°C) na ok. 10 min.
  • W połowie pieczenia na część babeczki nakładamy po dwa plastry sera i pieczemy dalej. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem. Całość przystrajamy szczypiorkiem i oliwkami.
Jajko po francusku. Pyszny sposób na śniadanie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
dc5qbyy

Podziel się opinią

3
Share
dc5qbyy
dc5qbyy
dc5qbyy
dc5qbyy
Więcej tematów
dc5qbyy