Jajka faszerowane pieczarkami

Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol świąt gości na polskim stole od dawien dawna. Jajka faszerowane smakują wyśmienicie zarówno na ciepło i zimno. W ich nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Zachwycą gości nie tylko smakiem i wyglądem.

Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol Wielkanocy gości na polskim stole od dawien dawna. Zamiast klasycznych jajek z majonezem warto przygotować faszerowane. Nie tylko prezentują się rewelacyjnie, ale są smaczniejsze. W nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno.

Składniki:

200 g pieczarek
2 szalotki
6 ugotowanych na twardo jajek
2 łyżki majonezu
łyżeczka papryki
kiełki
1 łyżka masła
sól i pieprz

Przepis:

  1. Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
  2. Pokrojone w drobną kostkę pieczarki i szalotki smażymy na małym ogniu.
  3. Za pomocą widelca lub blendera łączymy ze sobą pieczarki, żółtka, majonez i paprykę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Nakładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy do białek, dekorujemy kiełkami np. rzodkiewek.

Najlepsze diety 2016

Źródło artykułu: LifeTube/Jaja w kuchni
Wybrane dla Ciebie
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Dodaj do kawy zamiast śmietanki i cukru. W tętnicach działa jak odkurzacz
Dodaj do kawy zamiast śmietanki i cukru. W tętnicach działa jak odkurzacz
Jesz kapustę z grzybami? Oto jak wpływa na twój organizm
Jesz kapustę z grzybami? Oto jak wpływa na twój organizm
Popijam ten napój przez cały grudzień. Przyśpiesza pracę jelit i usprawnia trawienie
Popijam ten napój przez cały grudzień. Przyśpiesza pracę jelit i usprawnia trawienie
Nie omijaj w sklepie. Większość traktuje jak zapychacz, ale jelita ją uwielbiają
Nie omijaj w sklepie. Większość traktuje jak zapychacz, ale jelita ją uwielbiają
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥