Trwa ładowanie...
LifeTube/Jaja w kuchni
23-03-2016 09:14

Jajka faszerowane pieczarkami

Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol świąt gości na polskim stole od dawien dawna. Jajka faszerowane smakują wyśmienicie zarówno na ciepło i zimno. W ich nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Zachwycą gości nie tylko smakiem i wyglądem.

d3l1f3o
d3l1f3o

Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol Wielkanocy gości na polskim stole od dawien dawna. Zamiast klasycznych jajek z majonezem warto przygotować faszerowane. Nie tylko prezentują się rewelacyjnie, ale są smaczniejsze. W nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno.

Składniki:

200 g pieczarek
2 szalotki
6 ugotowanych na twardo jajek
2 łyżki majonezu
łyżeczka papryki
kiełki
1 łyżka masła
sól i pieprz

Przepis:

  1. Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
  2. Pokrojone w drobną kostkę pieczarki i szalotki smażymy na małym ogniu.
  3. Za pomocą widelca lub blendera łączymy ze sobą pieczarki, żółtka, majonez i paprykę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Nakładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy do białek, dekorujemy kiełkami np. rzodkiewek.
d3l1f3o

Najlepsze diety 2016

d3l1f3o
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3l1f3o
Więcej tematów