Jajka faszerowane pieczarkami

Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol świąt gości na polskim stole od dawien dawna. Jajka faszerowane smakują wyśmienicie zarówno na ciepło i zimno. W ich nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Zachwycą gości nie tylko smakiem i wyglądem.

Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol Wielkanocy gości na polskim stole od dawien dawna. Zamiast klasycznych jajek z majonezem warto przygotować faszerowane. Nie tylko prezentują się rewelacyjnie, ale są smaczniejsze. W nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno.

Składniki:

200 g pieczarek
2 szalotki
6 ugotowanych na twardo jajek
2 łyżki majonezu
łyżeczka papryki
kiełki
1 łyżka masła
sól i pieprz

Przepis:

  1. Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
  2. Pokrojone w drobną kostkę pieczarki i szalotki smażymy na małym ogniu.
  3. Za pomocą widelca lub blendera łączymy ze sobą pieczarki, żółtka, majonez i paprykę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Nakładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy do białek, dekorujemy kiełkami np. rzodkiewek.

Najlepsze diety 2016

Źródło artykułu: LifeTube/Jaja w kuchni
Wybrane dla Ciebie
Wlej 3 łyżki do sałatki. Pomoże oczyścić organizm z toksyn i zregenerować wątrobę
Wlej 3 łyżki do sałatki. Pomoże oczyścić organizm z toksyn i zregenerować wątrobę
Syrop z cebuli może się schować. Ta mikstura ratuje odporność
Syrop z cebuli może się schować. Ta mikstura ratuje odporność
Tego absolutnie nie rób z pomidorami. Dietetyk przestrzega przed skutkami
Tego absolutnie nie rób z pomidorami. Dietetyk przestrzega przed skutkami
Chrup zamiast chipsów. Rozkręcą trawienie i wzmocnią serce
Chrup zamiast chipsów. Rozkręcą trawienie i wzmocnią serce
Stosuję na infekcje i jako dodatek do potraw. Siostra imbiru dziś o połowę taniej
Stosuję na infekcje i jako dodatek do potraw. Siostra imbiru dziś o połowę taniej
Wsyp 1 łyżkę do szklanki kefiru. Zadziała jak cudowny balsam na jelita
Wsyp 1 łyżkę do szklanki kefiru. Zadziała jak cudowny balsam na jelita
Obowiązkowa w sałatce dla seniora. Wspiera wzrok i zdrowie serca
Obowiązkowa w sałatce dla seniora. Wspiera wzrok i zdrowie serca
Zielony owoc mocy teraz w promocji. Zawsze dodaję do sałatek i dipów
Zielony owoc mocy teraz w promocji. Zawsze dodaję do sałatek i dipów
Nie marnuj zalewy z mozzarelli. Sprawdź, jak przyda się w kuchni
Nie marnuj zalewy z mozzarelli. Sprawdź, jak przyda się w kuchni
Sezon na ten wielkopolski przysmak właśnie się rozpoczął. Biegnij do marketów po chwilę słodkiej rozkoszy
Sezon na ten wielkopolski przysmak właśnie się rozpoczął. Biegnij do marketów po chwilę słodkiej rozkoszy
Bardzo rzadko trafia na nasze talerze. Ma dużo białka, żelaza i świetnie wpływa na serce
Bardzo rzadko trafia na nasze talerze. Ma dużo białka, żelaza i świetnie wpływa na serce
Dodaj do jajecznicy. Nasyci na długo, a myślenie i koncentracja wskoczą na najwyższy poziom
Dodaj do jajecznicy. Nasyci na długo, a myślenie i koncentracja wskoczą na najwyższy poziom