Jajka faszerowane awokado. Najlepszy przepis na wielkanocny stół
Przepis na proste, szybkie i bardzo efektowne jajka faszerowane awokado. Aby farsz nie był mdły, należy dodać nieco soku z cytryny i sporo pieprzu. Jajka faszerowane awokado to pyszna przystawka na wielkanocny stół.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka gotujemy na twardo, gdy wystygną, obieramy i przekrawamy na pół.
- Wydrążamy żółtka i część białka, uważając by nie naruszyć struktury jajka.
- Wydrążone części jajek rozdrabniamy, solimy i mieszamy z majonezem.
- Wydrążamy miąższ z awokado, skrapiamy z cytryną, rozdrabniamy i mieszamy z masą jajeczną.
- Masą napełniamy połówki jajek, ozdabiamy każde z nich listkiem pietruszki i podajemy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl