Trwa ładowanie...
d1k87f0
12-03-2014 16:38

Jabłkowa pychota

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1k87f0
Składniki
  • 4 średnie kwaskowate jabłka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 8 jajek
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 łyżek oleju
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • cukier puder
  • cynamon
Przepis

[list=1]
[]Jabka umyj , obierz , usuń komory nasienne . Miąższ pokrój w kostkę , skrop sokiem z cytryny .
[
]Jajka umyj ciepłą wodą , osusz . Wbij je do miski , stopniowo dodawaj cukier i ucieraj , używając miksera na puszystą masę aż do rozpuszczenia cukru .Do utartej masy dodaj mąkę przesianą przez sito , proszek do pieczenia oraz olej i całość delikatnie wymieszaj .
[]Prostokątną blachę do pieczenia ciasta wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą . Na dnie blachy ułóż pokrojone i skropione sokiem z cytryny jabłka . Na owoce wylej przygotowane ciasto .
[
]Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C , wstaw blachę z ciastem i piecz około 40 minut .
[*]Gdy ciasto ostygnie posyp je cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem .
[/list]

Przepis dodał użytkownik wiwona42

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1k87f0
d1k87f0
d1k87f0
Więcej tematów
d1k87f0