Gulasz z papryką i czerwoną fasolą
Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak większość z nich wymaga wiele czasu i pracy. Gulasz z papryką i czerwoną fasolą przygotowuje się bardzo szybko i jest naprawdę pyszny. Spróbujcie i przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 kg szynki wieprzowej
- 1 cebula
- 2 papryki czerwone
- 1 puszka fasolki czerwonej
- 2 marchewki
- 200 g koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka mąki pszennej
- olej do smażenia
- szczypta chili
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- sól
- Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso, smażę 10 minut. Po tym czasie mięso doprawiam papryką słodką oraz solą, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.
- Marchewki obieram, kroję w słupki, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa.
- Następnie dodaję, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, ketchup, chili. Gotuję dwie minuty i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
- Na koniec dodaję fasolkę czerwoną odlaną z zalewy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze