Trwa ładowanie...
d4j72ok
29-08-2022 09:23

Gulasz z papryką i czerwoną fasolą

Przepis

Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak większość z nich wymaga wiele czasu i pracy. Gulasz z papryką i czerwoną fasolą przygotowuje się bardzo szybko i jest naprawdę pyszny. Spróbujcie i przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d4j72ok
1.7
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 2 papryki czerwone
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 2 marchewki
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • szczypta chili
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • sól
Przepis
  • Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso, smażę 10 minut. Po tym czasie mięso doprawiam papryką słodką oraz solą, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.
  • Marchewki obieram, kroję w słupki, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa.
  • Następnie dodaję, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, ketchup, chili. Gotuję dwie minuty i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • Na koniec dodaję fasolkę czerwoną odlaną z zalewy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Gulasz z papryką i czerwoną fasolą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
5
d4j72ok

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4j72ok
d4j72ok
d4j72ok
d4j72ok
Więcej tematów
d4j72ok