Trwa ładowanie...
dz4z4tz
07-07-2021 08:52

Gnocchi ze szpinakiem i grzybami orazem "mięsem" z orzechów włoskich

Przepis

Gnocchi to ziemniaczane kluseczki, które zawierają mnóstwo przyjaznego sercu potasu. Stanowią świetną bazę dla pysznych roślinnych posiłków. Poniżej znajduje się przepis na moje ulubione danie z gnocchi! Zadziwi cię, jak łatwo się je przyrządza, i od razu zakochasz się w jego bogatym smaku i konsystencji.

dz4z4tz
5.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki
  • "Mięso" z orzechów włoskich
  • ¼ szklanki nieprażonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki aminosu kokosowego
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry
  • szczypta mielonej wędzonej papryki
  • czosnek suszony
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1½ szklanki sklepowych gnocchi (wybierz te niezawierające jajek)
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szklanka pokrojonych w plasterki pieczarek
  • 1 szklanka świeżego szpinaku
Przepis
  • Zagotuj wodę w dużym garnku.
  • Umieść w blenderze orzechy, ocet, aminos kokosowy, kumin, ziarna kolendry i mieloną paprykę wędzoną. Zmiksuj pulsacyjnie kilka razy, aż orzechy zamienią się w wiórki, ale uważaj, żeby nie przesadzić i nie zrobić z nich pasty. Odstaw na bok.
  • Wrzuć gnocchi do gotującej wody i gotuj, aż wypłyną na górę. Odcedź i odstaw na bok.
  • W średniej wielkości rondlu podgrzej oliwę. Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, mieszając, aż zbrązowieją. Skręć palnik do średniego ognia, dodaj gnocchi i większość "mięsa" z orzechów włoskich (zostawiając nieco do dekoracji) i podsmażaj, delikatnie mieszając, przez kilka dodatkowych minut.
  • Dorzuć szpinak i mieszaj, aż zwiotczeje.
  • Podawaj gnocchi przyozdobione resztą "mięsa" z orzechów włoskich.

Przepis pochodzi z książki Marco Borgesa "Greenprint. Jak dzięki zielonej diecie zmienić siebie i świat na lepsze"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Gnocchi ze szpinakiem i grzybami orazem "mięsem" z orzechów włoskich
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dz4z4tz
dz4z4tz
dz4z4tz
dz4z4tz
Więcej tematów
dz4z4tz

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj