Frittata. Pomysł na zdrowe śniadanie z SANTE
Frittata, czyli włoski omlet, to pyszna propozycja na zdrowe i pożywne śniadanie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 pęczek szparagów obranych sparzonych w wodzie z cytryną i brązowym cukrem Sante
- 1 pomidor malinowy pokrojony w kostkę
- 1 cebulka dymka młoda pokrojona ze szczypiorem
- 15 gram pestek dyni Sante
- 15 gram pestek słonecznika Sante
- 4 kromki chrupkiego pieczywa Sante
- 4 jaja
- Szpinak 2 garści
Przepis
Cebulkę dusimy na patelni dodajemy pokrojone ugotowane szparagi, pomidora malinowego w kostkę, pestki dyni oraz słonecznika, szpinak, wbijamy jaja. Przypiekamy chwilkę na patelni wstawiamy na 4 minutki do rozgrzanego pieca i zjadamy sobie z pysznym chrupkim pieczywem Sante.
Smacznego !
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl