#FoodSoundsGood! Startują rezerwacje na wiosenny Restaurant Week
Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach – Restaurant Week (Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach) powraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje dźwiękowych doświadczeń smakowych startują na https://RestaurantWeek.pl/.
Usłysz smak!
Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodFeelsGood – 121,000 Gości; #FoodLooksGood – 135,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach jest brzmienie jedzenia! To będzie najbardziej "muzyczna" edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji – zaznacza Marcin Wawrzeń, Country Manager. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.
Mam nadzieję, że rabat, z którego skorzystają Goście Restaurant Week płacący Visa, zachęci ich do jeszcze szerszego udziału w Festiwalu. Zarówno wtedy, gdy zarezerwują swój udział w wydarzeniu na stronie internetowej, jak i zbliżając smartfon lub kartę do terminala wspierają oni swoimi decyzjami zakupowymi restauracje i restauratorów. Wiele z nich to mikro, małe i średnie firmy, a te pełnią w gospodarce naszego kontynentu istotną rolę, odpowiadając za ponad połowę generowanego PKB i 65% zatrudnienia w Europie. Są również ważne z perspektywy wielu branż, dla których mogą być klientami, podwykonawcami i kontrahentami. W Visa wierzymy w to, że wspierając MŚP, możemy rozwijać polską gospodarkę – mówi Adrian Kurowski, Dyrektor Generalny Visa w Polsce. Dzięki szybkim i bezpiecznym płatnościom Visa, zarówno płacący jak i przyjmujący zapłatę może czuć się spokojny, że środki finansowe trafią na właściwy rachunek i pomogą dalej rozwijać krajowe biznesy – dodaje.
Smakuj uchem w najlepszych restauracjach!
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich krakowska La Forchetta, łódzkie Ryby&Owce, Miska Gastro Bowls, Angelo Ristorante, Koku sushi; trójmiejskie Fellini, Hokkaido Sushi & Japan Cuisine, Osteria Fino, SYNTEZA Restauro & Cocktail, Fisherman; wrocławskie Piwnica Świdnicka, Forum Kulinarne, Concordia Taste, Rumbar, Browar Stu Mostów na Świdnickiej. Znalazły się także znane Gościom warszawskie Rest. Baczewskich, Frank Winebar & Shop, Casablanca, Portunol bistro iberico oraz LAS - lokalna atrakcja stolicy.
Koncertowe kompozycje menu w okazyjnej cenie!
Co w menu?
Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów, a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online – marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.
Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl
WP Kuchnia na: