#FoodSoundsGood! Startują rezerwacje na wiosenny Restaurant Week

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach – Restaurant Week (Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach) powraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje dźwiękowych doświadczeń smakowych startują na https://RestaurantWeek.pl/.

Źródło zdjęć: © materiały partnera

Usłysz smak!

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodFeelsGood – 121,000 Gości; #FoodLooksGood – 135,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach jest brzmienie jedzenia! To będzie najbardziej "muzyczna" edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji – zaznacza Marcin Wawrzeń, Country Manager. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

Mam nadzieję, że rabat, z którego skorzystają Goście Restaurant Week płacący Visa, zachęci ich do jeszcze szerszego udziału w Festiwalu. Zarówno wtedy, gdy zarezerwują swój udział w wydarzeniu na stronie internetowej, jak i zbliżając smartfon lub kartę do terminala wspierają oni swoimi decyzjami zakupowymi restauracje i restauratorów. Wiele z nich to mikro, małe i średnie firmy, a te pełnią w gospodarce naszego kontynentu istotną rolę, odpowiadając za ponad połowę generowanego PKB i 65% zatrudnienia w Europie. Są również ważne z perspektywy wielu branż, dla których mogą być klientami, podwykonawcami i kontrahentami. W Visa wierzymy w to, że wspierając MŚP, możemy rozwijać polską gospodarkę – mówi Adrian Kurowski, Dyrektor Generalny Visa w Polsce. Dzięki szybkim i bezpiecznym płatnościom Visa, zarówno płacący jak i przyjmujący zapłatę może czuć się spokojny, że środki finansowe trafią na właściwy rachunek i pomogą dalej rozwijać krajowe biznesy – dodaje.

Smakuj uchem w najlepszych restauracjach!

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich krakowska La Forchetta, łódzkie Ryby&Owce, Miska Gastro Bowls, Angelo Ristorante, Koku sushi; trójmiejskie Fellini, Hokkaido Sushi & Japan Cuisine, Osteria Fino, SYNTEZA Restauro & Cocktail, Fisherman; wrocławskie Piwnica Świdnicka, Forum Kulinarne, Concordia Taste, Rumbar, Browar Stu Mostów na Świdnickiej. Znalazły się także znane Gościom warszawskie Rest. Baczewskich, Frank Winebar & Shop, Casablanca, Portunol bistro iberico oraz LAS - lokalna atrakcja stolicy.

Koncertowe kompozycje menu w okazyjnej cenie!

Co w menu?

Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów, a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online – marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.

Materiał prasowy: Restaurant Club
Źródło artykułu: Materiał Partnera

Wybrane dla Ciebie

Zjedz na śniadanie. Wieczorem zaśniesz jak niemowlak i nie wybudzisz się ani razu
Zjedz na śniadanie. Wieczorem zaśniesz jak niemowlak i nie wybudzisz się ani razu
Dodawaj do pomidorów. Będą jeszcze zdrowsze dla organizmu
Dodawaj do pomidorów. Będą jeszcze zdrowsze dla organizmu
Właśnie zacznie się sezon. Reguluje poziom cukru i chroni wątrobę
Właśnie zacznie się sezon. Reguluje poziom cukru i chroni wątrobę
Coraz częściej możemy go spotkać w sklepach. Jest jeszcze smaczniejszy niż zwykły ogórek
Coraz częściej możemy go spotkać w sklepach. Jest jeszcze smaczniejszy niż zwykły ogórek
Zrywam w parku i zalewam wodą. Taki syrop to skarb w domowej apteczce
Zrywam w parku i zalewam wodą. Taki syrop to skarb w domowej apteczce
Mówią o nim "najzdrowsze zboże świata". Zmniejsza ryzyko raka i chorób serca
Mówią o nim "najzdrowsze zboże świata". Zmniejsza ryzyko raka i chorób serca
Zanim pojawiła się cola, piliśmy litrami. Gasi pragnienie i uspokaja jelita
Zanim pojawiła się cola, piliśmy litrami. Gasi pragnienie i uspokaja jelita
Wpierają serce, regulują trawienie. Dorzuć do słoika z ogórkami albo zaparz jak herbatę
Wpierają serce, regulują trawienie. Dorzuć do słoika z ogórkami albo zaparz jak herbatę
Polacy się zajadają, bo myślą, że są zdrowe. Dietetyk nie pochwala takiego śniadania
Polacy się zajadają, bo myślą, że są zdrowe. Dietetyk nie pochwala takiego śniadania
Nie tylko kiszenie. Taką sałatkę robię na zimę z kapustą, idealna do kotletów
Nie tylko kiszenie. Taką sałatkę robię na zimę z kapustą, idealna do kotletów
Latem robię knedle bez ziemniaków. Są pyszne i wysokobiałkowe
Latem robię knedle bez ziemniaków. Są pyszne i wysokobiałkowe
Rozdrobnione warzywo wrzucam do wody. Po odcedzeniu mam najlepszy oprysk na chore ogórki
Rozdrobnione warzywo wrzucam do wody. Po odcedzeniu mam najlepszy oprysk na chore ogórki