Trwa ładowanie...
d1biu7c
29-11-2015 09:37

Domowy krem orzechowy

Przepis
4.0
(10 głosów)
Oceń:
d1biu7c
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 100 g orzechów laskowych
  • 300 ml mleka skondensowanego słodzonego
  • 90 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka miodu
Przepis

Orzechy laskowe przyrumienić na suchej patelni, mieszając od czasu do czasu. Obrać z brązowych skórek i odłożyć do ostudzenia. Przestudzone zmiksować w malakserze na płynną masę.

Mleko wlać do garnuszka z grubym dnem, dodać połamaną czekoladę i miód. Podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady, powoli mieszając, aby wszystkie składniki się połączyły.

Jeszcze ciepłą masę czekoladowo-mleczną wlać do malaksera i miksować przez 2 minuty razem z wcześniej przygotowanymi orzechami. Całość przełożyć do słoiczka i odstawić do stężenia w temperaturze pokojowej.

Domowy krem orzechowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1biu7c
d1biu7c
d1biu7c
d1biu7c
Więcej tematów
d1biu7c