WAŻNE
TERAZ

Zwrot akcji w sprawie Smartwings. Nieoficjalnie: LOT nie kupi czeskiej spółki

Do czego służy szuflada pod piekarnikiem? Odpowiedź was zaskoczy

Szuflada pod piekarnikiem nie jest zwykłą szafką, w której powinniśmy trzymać garnki i naczynia. Jej przeznaczenie jest zupełnie inne. Oto, co radzą producenci.

Szuflada pod piekarnikiem ma specjalne przeznaczenie
Źródło zdjęć: © 123RF

Szuflada pod piekarnikiem w większości domów pełni funkcję szafki – trzymamy w niej patelnie, garnki i inne przybory kuchenne. Okazuje się jednak, że nie jest to wcale jej pierwotna funkcja. Producenci piekarników zalecają, aby wykorzystywać szufladę, jako miejsce do przetrzymywania potraw. W żadnym wypadku nie powinniśmy umieszczać tam niczego drewnianego i łatwopalnego.

Przydaje się to zwłaszcza podczas przygotowywania kilku garnkowych obiadów. Możemy więc umieścić tam np. ziemniaki, które nie wystygną w czasie oczekiwania na to, aż mięso będzie odpowiednio ciepłe. Plusem jest również to, że szuflada kontroluje poziom wilgotności, dlatego włożone do niej potrawy na szczęście nie będą suche i niesmaczne.

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟