Błyskawiczne ciasto czekoladowe. Tego przepisu nie da się zepsuć
Dopadła cię ochota na coś słodkiego? Wypróbuj ten prosty i szybki przepis na ciasto czekoladowe. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i wstawić do piekarnika. Po godzinie będziesz się cieszyć smakiem domowego wypieku. Nasze ciacho idealnie pasuje do kawy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Polewa:
- tabliczka mlecznej czekolady
- 4 łyżki słodkiej śmietany lub mleka
Przepis
- Wszystkie składniki ciasta miksujemy ze sobą, dodając na koniec migdały.
- Masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tartą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok. godzinę (sprawdzamy wykałaczką, czy ciasto się upiekło).
- Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany lub mleka i oblewamy wystudzone ciasto.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl