Biała kiełbasa otulona boczkiem. Szybki obiad z piekarnika
Biała kiełbasa kojarzy nam się przede wszystkim z Wielkanocą. Ale wcale nie musi lądować jedynie w białym barszczu. Doskonale smakuje zarówno z grilla, jak i z piekarnika. Przepis na pieczoną białą kiełbasę dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
- Cebule obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
- Kiełbasy białe owijamy plastrami boczku wędzonego i układamy na cebuli.
- Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C.
- Po upieczeniu układamy na około pokrojone w cząstki pomidory.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze