Bakalie – dietetyczny przewodnik
Badania przeprowadzone przez American Academy of Neurology wskazują, że stres ma ogromny wpływ na zdolności poznawcze. Naukowcy udowodnili również, że przewlekle podwyższony poziom kortyzolu (tzw. hormon stresu) powoduje minimalne zmniejszanie się mózgu. Czas więc zadbać o swój organizm. Tym samym warto postawić między innymi na zdrową dietę. Jednym z jej elementów powinny być bakalie. To one wpływają na lepszy nastrój, choć nie tylko.
Artykuł sponsorowany
Bakalie są bogatym źródłem witamin i minerałów. Dodawane do codziennej diety, pomogą więc w uzupełnieniu niezbędnych składników odżywczych. Ich ogromną wartością jest również fakt, że świetnie spisują się jako samodzielna przekąska. Sprawdź, które z nich powinny pojawić się w Twoim menu.
Orzech do przegryzienia
Orzechy włoskie marki Bakal są doskonałą i lekką przekąską w ciągu dnia. Wytrawne potrawy, dzięki nim zyskują natomiast charakterystyczny smak, a desery pyszną nutę. Jak ich spożywanie wpływa na nasz organizm? Zawarty w nich magnez i potas wspomagają pracę mózgu. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz sterole roślinne obniżają poziom złego cholesterolu oraz zmniejszają ryzyko powstania zakrzepów. Orzechy włoskie zawierają też dużo białka, co sprawia, że są znakomite dla wegan. Powinny znaleźć się również w diecie sportowców ponieważ dodają mnóstwo energii po treningu. Są także bogate w miedź, która natomiast ma zbawienny wpływ na kondycję włosów, skóry i paznokci.
Artykuł sponsorowany
WP Kuchnia na: