Aromatyczna zupa meksykańska. Cały obiad w jednym garnku
Lato powoli się kończy. Czas więc rozejrzeć się za przepisami na rozgrzewające jesienne dania. W chłodniejszy dzień nie ma nic lepszego niż talerz gęstej, aromatycznej zupy pełnej wartościowych składników. Wypróbujcie przepis na zupę meksykańską. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia meksykańska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Doprawiam solą oraz papryką ostrą.
- Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka, solę, zalewam wodą i gotuje.
- Pieczarki myję, osuszam, kroję w plasterki, papryki, myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Grzyby z papryką przesmażam na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą.
- Do ziemniaków dodaję mięso oraz grzyby z papryką.
- Zupy cebulowe rozrabiam w małej ilości wody, wlewam do zupy, następnie wlewam sosy meksykańskie, wsypuję chili.
- Serki rozrabiam razem ze śmietaną i również dodaję do zupy. Doprowadzam do wrzenia.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl