Anna Starmach zdradziła przepis na rozgrzewająca herbatę. Imbir i pomarańcza to podstawa

Gdy tylko zaczyna być zimno i mokro, sięgamy po rozgrzewające napoje. I tak przygotowujemy gorące kakao, grzane wino i zimową herbatę. Teraz swoją wersję na rozgrzewającą herbatę przedstawiła Anna Starmach. Pysznie i zdrowo!

Anna Starmach podała przepis na zimową herbatę
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Anna Starmach zdradziła swój przepis na rozgrzewający napój. Pochwaliła się nim w mediach społecznościowych. Jednak w nietypowy sposób, bo ułożyła zabawną rymowankę: "Kiedy ci zimno, kiedy ci źle, dzbanek aromatycznej herbaty uratuje cię". Naszpikowana pysznymi dodatkami: pomarańczą, cytryną, imbirem, goździkami i miodem musi smakować naprawdę świetnie.

Przepis na zimową herbatę

Autorski przepis znajdziemy na stronie Anny Starmach. My postanowiliśmy go lekko zmodyfikować. A wy, macie swój przepis na zimową herbatę?

Składniki

  • 2 torebki czarnej herbaty
  • 2 plasterki cytryny ze skórką
  • 2 plasterki pomarańczy ze skórką
  • kawałek obranego i pokrojonego w plastry korzenia imbiru
  • 4 goździki
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 2-3 łyżki soku malinowego

Przepis
W dużej szklance lub kuflu zaparz swoją ulubioną, czarną herbatę. Następnie wyjmij torebki. Do naparu herbacianego wrzuć przekrojone na pół plastry pomarańczy oraz cytryny. Później dodaj obrany i pokrojony w cieniutkie plasterki świeży imbir. Wrzuć goździki i cynamon oraz wlej według uznania 2 lub 3 łyżki soku malinowego. Smacznego!

Zobacz także: Ona vs on u… fryzjera

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji