Anna Starmach obaliła znany mit. Zdradza, jak prawidłowo przechowywać awokado, aby nie ściemniało

Anna Starmach za pośrednictwem mediów społecznościowych obala znany mit. Na InstaStory opublikowała zdjęcia, dzięki którym wiadomo, jak należy prawidłowo przechowywać awokado.

Anna Starmach zdradziła swój sposób na przechowywanie awokado
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Kucharka chętnie dzieli się na swoim profilu na Instagramie różnymi kulinarnymi informacjami. Niedawno wytłumaczyła swoim fanom, czym różnią się dwa gatunki awokado, a teraz zabrała głos w sprawie pewnej metody jego przechowywania.

Anna Starmach obaliła znany mit na temat awokado

Po zerwaniu z drzewa awokado, podobnie jak banany, potrzebuje kilku dni w pokojowej temperaturze do nabrania odpowiedniego smaku oraz konsystencji. Niestety, awokado mają również coś wspólnego z jabłkami, bo szybko utleniają się i stają brązowe. Chociaż fakt ten nie czyni ich niejadalnymi, ciemne plamki wyglądają bardzo nieapetycznie i wpływają na smak owoca.

Anna Starmach przyznała, że przeglądając blogi kulinarne w internecie, łatwo natrafić na pewien mit, według którego awokado nie zbrązowieje, jeżeli w przekrojonej połówce, którą chcemy schować do lodówki, zachowamy pestkę. Jurkorka kulinarnego show postanowiła go obalić i pokazała internautom zdjęcia dwóch połówek awokado: przechowywanego z pestką i bez. Okazało się, że dwie strony owocu wyglądały podobnie.

Kucharka doradziła fanom swój sposób na to, aby przekrojone awokado nie ściemniało. Jak się okazuje, wystarczy skropić je sokiem z cytryny lub limonki.

Anna Starmach pokazała awokado
© Instagram.com
Awokado po wyjęciu z lodówki
© Instagram.com

Zobacz także:Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Małgorzata Socha

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
2045489

Wybrane dla Ciebie
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Dodaj do kawy zamiast śmietanki i cukru. W tętnicach działa jak odkurzacz
Dodaj do kawy zamiast śmietanki i cukru. W tętnicach działa jak odkurzacz
Popijam ten napój przez cały grudzień. Przyśpiesza pracę jelit i usprawnia trawienie
Popijam ten napój przez cały grudzień. Przyśpiesza pracę jelit i usprawnia trawienie
Już starożytni Rzymianie ją cenili. Łagodzi dolegliwości żołądkowe i wzmacnia serce
Już starożytni Rzymianie ją cenili. Łagodzi dolegliwości żołądkowe i wzmacnia serce
Posypuję nimi sałatkę. Wspierają zdrowie serca i kosztują grosze
Posypuję nimi sałatkę. Wspierają zdrowie serca i kosztują grosze
Pijesz wodę z plastikowych butelek? Sprawdź, co się dzieje wtedy z twoim organizmem
Pijesz wodę z plastikowych butelek? Sprawdź, co się dzieje wtedy z twoim organizmem
Działa jak tarcza dla tarczycy, reguluje poziom cukru. Polacy nawet nie wiedzą, jak się nazywa
Działa jak tarcza dla tarczycy, reguluje poziom cukru. Polacy nawet nie wiedzą, jak się nazywa
Ziemniaki jednak nie dla każdego. Oto kto powinien ich unikać
Ziemniaki jednak nie dla każdego. Oto kto powinien ich unikać
To najlepszy zamiennik soli. Dodaj trochę do potrawy, będzie smaczna i zdrowa
To najlepszy zamiennik soli. Dodaj trochę do potrawy, będzie smaczna i zdrowa
W smaku przypomina cukinię lub fasolkę szparagową. Tylko dziś kupisz o połowę taniej
W smaku przypomina cukinię lub fasolkę szparagową. Tylko dziś kupisz o połowę taniej
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇