WAŻNE
TERAZ

Pożar bloków w Ząbkach. Dramat kilkuset osób

Anna Starmach obaliła znany mit. Zdradza, jak prawidłowo przechowywać awokado, aby nie ściemniało

Anna Starmach za pośrednictwem mediów społecznościowych obala znany mit. Na InstaStory opublikowała zdjęcia, dzięki którym wiadomo, jak należy prawidłowo przechowywać awokado.

Anna Starmach zdradziła swój sposób na przechowywanie awokado
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Kucharka chętnie dzieli się na swoim profilu na Instagramie różnymi kulinarnymi informacjami. Niedawno wytłumaczyła swoim fanom, czym różnią się dwa gatunki awokado, a teraz zabrała głos w sprawie pewnej metody jego przechowywania.

Anna Starmach obaliła znany mit na temat awokado

Po zerwaniu z drzewa awokado, podobnie jak banany, potrzebuje kilku dni w pokojowej temperaturze do nabrania odpowiedniego smaku oraz konsystencji. Niestety, awokado mają również coś wspólnego z jabłkami, bo szybko utleniają się i stają brązowe. Chociaż fakt ten nie czyni ich niejadalnymi, ciemne plamki wyglądają bardzo nieapetycznie i wpływają na smak owoca.

Anna Starmach przyznała, że przeglądając blogi kulinarne w internecie, łatwo natrafić na pewien mit, według którego awokado nie zbrązowieje, jeżeli w przekrojonej połówce, którą chcemy schować do lodówki, zachowamy pestkę. Jurkorka kulinarnego show postanowiła go obalić i pokazała internautom zdjęcia dwóch połówek awokado: przechowywanego z pestką i bez. Okazało się, że dwie strony owocu wyglądały podobnie.

Kucharka doradziła fanom swój sposób na to, aby przekrojone awokado nie ściemniało. Jak się okazuje, wystarczy skropić je sokiem z cytryny lub limonki.

Anna Starmach pokazała awokado
© Instagram.com
Awokado po wyjęciu z lodówki
© Instagram.com

Zobacz także:Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Małgorzata Socha

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
2045489

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów