Anna Starmach obaliła znany mit. Zdradza, jak prawidłowo przechowywać awokado, aby nie ściemniało
Anna Starmach za pośrednictwem mediów społecznościowych obala znany mit. Na InstaStory opublikowała zdjęcia, dzięki którym wiadomo, jak należy prawidłowo przechowywać awokado.
Kucharka chętnie dzieli się na swoim profilu na Instagramie różnymi kulinarnymi informacjami. Niedawno wytłumaczyła swoim fanom, czym różnią się dwa gatunki awokado, a teraz zabrała głos w sprawie pewnej metody jego przechowywania.
Anna Starmach obaliła znany mit na temat awokado
Po zerwaniu z drzewa awokado, podobnie jak banany, potrzebuje kilku dni w pokojowej temperaturze do nabrania odpowiedniego smaku oraz konsystencji. Niestety, awokado mają również coś wspólnego z jabłkami, bo szybko utleniają się i stają brązowe. Chociaż fakt ten nie czyni ich niejadalnymi, ciemne plamki wyglądają bardzo nieapetycznie i wpływają na smak owoca.
Anna Starmach przyznała, że przeglądając blogi kulinarne w internecie, łatwo natrafić na pewien mit, według którego awokado nie zbrązowieje, jeżeli w przekrojonej połówce, którą chcemy schować do lodówki, zachowamy pestkę. Jurkorka kulinarnego show postanowiła go obalić i pokazała internautom zdjęcia dwóch połówek awokado: przechowywanego z pestką i bez. Okazało się, że dwie strony owocu wyglądały podobnie.
Kucharka doradziła fanom swój sposób na to, aby przekrojone awokado nie ściemniało. Jak się okazuje, wystarczy skropić je sokiem z cytryny lub limonki.
Zobacz także:Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Małgorzata Socha
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
2045489