Zupa z maślaków. Aromatyczna i pyszna
Jesienią w naszych kuchniach królują grzyby. Możemy z nich przyrządzić wiele doskonałych dań. jednym z pomysłów jest aromatyczna, esencjonalna i rozgrzewająca zupa ze świeżych maślaków. Palce lizać!
- Cebulę pokrój w drobną kostkę.
- W garnku o grubszym dnie rozpuść masło, zeszklij cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
- Grzyby pokrój w paski i dodaj do garnka, dopraw sola i pieprzem, duś przez kilka minut.
- Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do grzybów.
- Do garnka wlej rosół i gotuj przez ok. 20-25 minut.
- Wlej śmietankę. Zagotuj. Zupę podawaj z natką pietruszki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Podziel się opinią
Komentarze