Zupa ogórkowa inaczej. Zamieniliśmy ziemniaki na ten składnik i wyszło pysznie!
Zupa ogórkowa to bez wątpienia jedna z ulubionych polskich zup. Najczęściej podajemy ja z ziemniakami. Jednak tym razem mamy zupełnie inną wersję. Zamiast ziemniaków proponujemy użyć ryżu. Próbowaliście kiedyś ogórkowej w takim wydaniu? Zapewniamy, że smakuje doskonale.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marchew, pietruszkę, selera zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
- Pora drobno pokroić. Mięso, jarzyny, przyprawy zalać wodą. Zagotować.
- Wsypać ryż. Gotować przez ok. 1 godzinę.
- Wyjąć mięso. Wlać przecier ogórkowy.
- Zaprawić śmietanką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypać koperkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl