Zupa ogórkowa inaczej. Zamieniliśmy ziemniaki na ten składnik i wyszło pysznie!
Zupa ogórkowa to bez wątpienia jedna z ulubionych polskich zup. Najczęściej podajemy ja z ziemniakami. Jednak tym razem mamy zupełnie inną wersję. Zamiast ziemniaków proponujemy użyć ryżu. Próbowaliście kiedyś ogórkowej w takim wydaniu? Zapewniamy, że smakuje doskonale.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Marchew, pietruszkę, selera zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
- Pora drobno pokroić. Mięso, jarzyny, przyprawy zalać wodą. Zagotować.
- Wsypać ryż. Gotować przez ok. 1 godzinę.
- Wyjąć mięso. Wlać przecier ogórkowy.
- Zaprawić śmietanką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypać koperkiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze