Trwa ładowanie...
d4fvu5j
d4fvu5j

Zrazy z jabłkami. Na świąteczny obiad

Przepis

Zrazy, choć nieco pracochłonne, sprawdzą się na świąteczny obiad. Rozpływające się w ustach mięso, smakowity farsz i aromatyczny sos. Do tego kluski śląskie lub gruba kasz i ulubiona surówka. Można sobie wyobrazić coś lepszego?

3.0
(3 głosy)
Oceń:
d4fvu5j
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zrazy z jabłkami. Na świąteczny obiad
Składniki
  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 1 jabłko
  • 50 g szynki konserwowej
  • kostka do mięs
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 cebula
  • majeranek
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Kotlety cienko rozbić, delikatnie rozbić. Jabłko obrać, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułożyć porcję jabłek. Mięso zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i smażyć na maśle, na rumiano, dodać szynkę konserwową pokrojoną w cienką kostkę, zarumienić i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić podlać kostką do mięs rozpuszczoną w 400ml wrzącej wody. Dusić do miękkości około 35 minut.

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Zrazy z jabłkami. Na świąteczny obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4fvu5j

Podziel się opinią

Share
d4fvu5j
d4fvu5j

d4fvu5j
d4fvu5j
d4fvu5j