Zrazy z jabłkami. Na świąteczny obiad
Zrazy, choć nieco pracochłonne, sprawdzą się na świąteczny obiad. Rozpływające się w ustach mięso, smakowity farsz i aromatyczny sos. Do tego kluski śląskie lub gruba kasz i ulubiona surówka. Można sobie wyobrazić coś lepszego?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Kotlety cienko rozbić, delikatnie rozbić. Jabłko obrać, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułożyć porcję jabłek. Mięso zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i smażyć na maśle, na rumiano, dodać szynkę konserwową pokrojoną w cienką kostkę, zarumienić i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić podlać kostką do mięs rozpuszczoną w 400ml wrzącej wody. Dusić do miękkości około 35 minut.
Przepis dodał użytkownik eluchap56
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze