Trwa ładowanie...
d4attob

Wiemy, gdzie zjeść najlepsze jagodzianki. Kieruj się zapachem

Sezon na jagody w pełni. Warszawski Cukier Puder to raj dla miłośników jagodzianek. Dlaczego akurat te drożdżówki z jagodami zachwyciły warszawiaków?
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Piotr Gessler, właściciel Pracowni Cukier Puder w Warszawie ze słynnymi jagodziankami
Piotr Gessler, właściciel Pracowni Cukier Puder w Warszawie ze słynnymi jagodziankami (Cukier Puder)
d4attob

Wypiekane z miłością

Wypiekane z pasją, z naturalnych składników, ze świeżymi owocami - takie powinny być jagodzianki i właśnie takie znajdziemy w Pracowni Cukier Puder. Codziennie świeże i słodkie, przyrządzane z myślą o wymagających klientach. Najważniejszymi elementem tych słodkich bułeczek są pyszne ciasto drożdżowe i świeże jagody.

W odnalezieniu idealnej jagodzianki na pewno należy kierować się zapachem. O ile smak bułeczki możemy sprawdzić dopiero po zakupie, o tyle zapach powinien pomóc w wyborze. Świeże jagodzianki muszą pachnieć jagodami, masłem i drożdżami. Intensywny, ale naturalny zapach, to klucz do znalezienia tych idealnych.

Dopóki nie spróbujemy wypieków, nie przekonamy się, czym są wypełnione, dlatego tak kluczowym elementem jest zapach przysmaku. W cukierni zapewniają, że ich jagodzianki opływają w jagody, które wręcz wylewają się poza ciasto drożdżowe.

d4attob

Kruszonka, cukier puder czy lukier?

Klasyczne jagodzianki zwykle przykryte są kruszonką, ale zdarzają się takie z lukrem lub cukrem pudrem. Czy to oznacza, że nie będą to prawdziwe jagodzianki? – Nie powinniśmy się kierować tym, co znajduje się na drożdżówce. To zależy od cukiernika. Każdy cukiernik ma swoje receptury i wizję danego produktu. Natomiast nasze jagodzianki są z kruszonką, posypane do tego cukrem pudrem, a z wierzchu posmarowane masełkiem. Masło jest nie tylko w cieście drożdżowym, ale i na zewnątrz, co nadaje im raz, że fajny smak, a dwa, delikatny połysk. One rozpływają się wprost w ustach – mówi managerka cukierni, Patrycja Radomska.

Jagodzianki z Pracowni Cukier Puder w Warszawie Cukier Puder
Jagodzianki z Pracowni Cukier Puder w Warszawie

Jagodowa jagodzianka

Nazwą jagodzianki często firmowane są produkty tylko do nich podobne. Sercem tej słodkiej przekąski są świeże jagody. Bułeczki wypełnione dżemem jagodowym lub czarnymi porzeczkami zwykle rozczarowują klientów. – Naturalne składniki, nic z proszku, świeże jagody, nie może być tutaj mowy o żadnych zamiennikach czy podróbkach. Tu musi być wszystko prawdziwe – dowiadujemy się w Pracowni Cukier Puder

Pytając o sekret idealnej jagodzianki, nie trudno domyślić się, że chodzi o ich jakość. Praca na prawdziwym maśle, jajkach, mleku i drożdżach. Naturalne i dobre składniki sprawią, że ciasto drożdżowe będzie wyjątkowo smaczne. – Najlepsze jagodzianki to te z polecenia – żartuje managerka. Większość klientów po prostu wraca po swoje ulubione wypieki, nie szukając jagodzianek w innych cukierniach. Jeśli nie chcemy eksperymentować, należy zdać się na stałych bywalców cukierni.

d4attob

Zobacz także: Wielki test jagodzianek:

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d4attob

Podziel się opinią

Share

d4attob

d4attob