Trwa ładowanie...
d45opnh
oprac. Katarzyna Gileta
01-02-2022 10:11

Udka kurczaka z boczkiem i serem pleśniowym. Pycha!

Przepis

Przepyszny sposób na udka z kurczaka,. Aby mięso było soczyste i aromatyczne, owijamy je boczkiem. Do tego ser pleśniowy, suszone pomidory i mamy połączenie idealne. Tak przygotowane udka będą świetnie smakować z domowymi frytkami i sałatką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d45opnh
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

8

Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę i rozbijam. Doprawiam solą.
  • Ser pleśniowy kroję w słupki, pomidory odlewam z zalewy. Na każdym kawałku mięsa układam po słupku sera oraz kilka pomidorów.
  • Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
  • Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Udka kurczaka z boczkiem i serem pleśniowym. Pycha!
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
3
Share
d45opnh

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45opnh
d45opnh
d45opnh
d45opnh
Więcej tematów
d45opnh