Szybka sałatka śledziowa z jajkami i kukurydzą
Śledzie możesz przyrządzić na wiele sposobów – to produkt, który szybko się nie znudzi. Co powiecie na smaczną, szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę śledziową z jajkiem i kukurydzą?
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Wigilia
 - Kategoria przepisów: Sałatki
 - Sposób przygotowania: Na zimno
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 1 kg śledzi z octu
 - 1 puszka kukurydzy
 - 1 mała cebula
 - 5 jajek
 - majonez
 - pieprz i sól do smaku
 
Przepis
- Ugotować jajka na twardo po wystudzeniu pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć.
 - Śledzie pokroić w kostkę dodać kukurydzę odsączoną.
 - Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać.
 - Dodać majonez, pieprz i sól do smaku.
 - Podawać schłodzoną.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl