- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 6 krewetek
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- ząbek czosnku
- papryka czerwona
- papryka zielona
- cebula czerwona
- 2-3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Przepis
1. Krewetki myjemy i oczyszczamy.
2. Przyrządzamy marynatę do krewetek z posiekanej pietruszki, drobno pokrojonego czosnku, oliwy, soli i pieprzu.
3. Krewetki pozostawiamy w marynacie na około 20 minut.
4. Następnie nadziewamy krewetki na patyczki do grillowania, naprzemienne nadziewamy, paprykę czerwoną, zieloną i cebulą czerwoną.
5. Pieczemy po 3 minuty z każdej ze stron.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl