Stir-fry z komosą ryżową. Zdrowy obiad w azjatyckim stylu
Komosa ryżowa to bardzo zdrowy i wartościowy produkt. Świetnie sprawdza się w deserach, sałatkach, a także jako dodatek do warzyw czy mięs. Katarzyna przygotowała z komosą pyszne danie w azjatyckim stylu. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 50 g komosy ryżowej
- pół zielonej papryki
- pół marchewki
- 50 g kiełków stir fry
- sól morska
- oliwa
- sok z cytryn
- natka pietruszki
Przepis
Komosę ugotuj. Kiełki podpraż na patelni. Marchewkę obierz i pokrój w cieknie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę; natkę posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku solą.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl