Śledzik cytrynowo-majerankowy. Palce lizać!
Grudzień to czas, kiedy na polskich stołach rządzą śledzie. W occie, w śmietanie a może w oleju z nutą cytryny? Wypróbujcie nasz przepis na świąteczną przystawkę.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Śledzie wymoczyć kilka razy zmieniając wodę.
- Pokroić je w kostkę i wrzucić do miski. Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę.
- Dodać pozostałe składniki, majeranek rozetrzeć w dłoniach.
- Gotowe śledzie przełożyć np. do słoika, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki. Najlepiej smakują po około 2-3 dniach.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze