Śledzik cytrynowo-majerankowy. Palce lizać!
Grudzień to czas, kiedy na polskich stołach rządzą śledzie. W occie, w śmietanie a może w oleju z nutą cytryny? Wypróbujcie nasz przepis na świąteczną przystawkę.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Śledzie wymoczyć kilka razy zmieniając wodę.
- Pokroić je w kostkę i wrzucić do miski. Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę.
- Dodać pozostałe składniki, majeranek rozetrzeć w dłoniach.
- Gotowe śledzie przełożyć np. do słoika, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki. Najlepiej smakują po około 2-3 dniach.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl