Sezonowe nowości! Nowy burger Korean BBQ z świeżą kolendrą dostępny w MAX Premium Burgers!
Burgery nieustannie pną się w górę w rankingach najpopularniejszych dań, a Polacy otwierają się na nowe smaki i przygody kulinarne. W MAX Premium Burgers rok rozpoczyna się nowościami i wprowadza do menu nowego burgera - Korean BBQ! To nowa sezonowa propozycja, w której znajdziemy świeżą kolendrę i aromatyczny słodko-kwaśny sos. Wraz z burgerem pojawi się jeszcze jedna nowość – Premium Shake Crispy Apple Pie!
Korean BBQ. Azjatyckie inspiracje i świeża kolendra!
Kuchnia azjatycka to bogactwo kolorów na talerzu, a także oryginalny smak, za który odpowiadają starannie dobrane zioła i przyprawy. W Korean BBQ znajdziemy dodatek świeżej kolendry i słodko-kwaśnego sosu, które razem gwarantują niepowtarzalny, orientalny smak. To propozycja pobudzająca zmysły i przywołująca na myśl dalekie podróże.
- Tworzenie nowych, nieoczywistych połączeń i szukanie inspiracji w kuchniach świata jest dla nas świetną przygodą. Wraz z zespołem czuwającym nad recepturami, jesteśmy ogromnymi fanami kuchni azjatyckiej. Od dawna chcieliśmy stworzyć burgera, który będzie nawiązywał do tej wyjątkowej, orientalnej alchemii smaków. Długo szukaliśmy składnika, który ożywi, doda ekspresji, będzie charakterystyczny dla azjatyckich kombinacji, ale jednocześnie będzie się wyróżniał. I przyszedł czas na kolendrę, która rozwiała wszelkie wątpliwości: osiągnęliśmy idealną równowagę smaków. Składniki weszły ze sobą we wręcz perfekcyjną interakcję! Koreański sos BBQ ma głęboki, bogaty smak i to właśnie kolendra przełamała, ożywiła całą kompozycję swoim świeżym charakterem – mówi Jonas Mårtensson szef kuchni MAX.
Korean BBQ to nowy burger z linii największych burgerów Grand Deluxe. Pomiędzy chrupiącą bułką Frisco znajdziemy ser cheddar (poza wersją z halloumi), krążki cebuli, majonez, pikle i sałatę lodową. Jak zawsze, tak samo i teraz, MAX proponuje aż 4 wersje do wyboru: wołowinę, roślinny Plant Beef, kurczak i ser halloumi.
- Tworzenie nowych, nieoczywistych połączeń i szukanie inspiracji w kuchniach świata jest dla nas świetną przygodą. Chcemy, aby wracający do nas goście zawsze znaleźli w naszym menu jakąś nowość, której nie spotkają nigdzie indziej. Królową w Korean BBQ jest świeża kolendra, która dla jednych może być zaskoczeniem, a dla nas to dowód na to, że zawsze stawiamy na wysokiej jakości składniki, które wprowadzają ciekawy twist do kompozycji. Całość zamyka orientalny, słodko-kwaśny sos, który nawiązuje do kuchni koreańskiej. Jak zawsze, ważne jest dla nas to, aby każdy znalazł w naszym menu coś dla siebie, dlatego przygotowaliśmy opcje z kurczakiem lub wołowiną, a dla wegetarian uwielbiany roślinny Plant Beef lub ser halloumi – mówi Jonas Mårtensson szef kuchni MAX.
Jeżeli burger to dla nas za mało, możemy sięgnąć również po dodatkowe produkty sezonowe w postaci chrupiących mozzarella sticks lub skusić się na koreański sos BBQ w wersji solo. Dodatkowo w menu pojawił się Premium Shake Crispy Apple Pie. To wyśmienity shake z dżemem jabłkowym z cynamonem, z dodatkiem ciasteczek i bitą śmietaną. A początek roku to także powroty, ponieważ do sprzedaży wracają długo wyczekiwane frytki z batatów.
Nowe menu i sezonowe nowości będą dostępne w każdej restauracji MAX w Polsce już od 12 stycznia.
WP Kuchnia na: