Trwa ładowanie...
d1dlely
04-01-2022 14:10

Schabowe roladki, które rozpływają się w ustach. Pycha!

Przepis

Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych, przygotujcie na obiad roladki ze smakowitym koperkowym farszem. Są miękkie i delikatne. Posmakują wszystkim domownikom. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1dlely
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

8

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • ½ kostki masła miękkiego
  • 10 dag sera żółtego
  • pęczek koperku
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Masło przekładam do naczynia, dodaję żółty ser straty na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszam.
  • Tak przygotowany farsz nakładam po łyżce na każdy kawałek mięsa.
  • Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Schabowe roladki, które rozpływają się w ustach. Pycha!
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dlely
d1dlely
d1dlely
d1dlely
Więcej tematów
d1dlely