Schabowe roladki, które rozpływają się w ustach. Pycha!
Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych, przygotujcie na obiad roladki ze smakowitym koperkowym farszem. Są miękkie i delikatne. Posmakują wszystkim domownikom. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
- Masło przekładam do naczynia, dodaję żółty ser straty na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszam.
- Tak przygotowany farsz nakładam po łyżce na każdy kawałek mięsa.
- Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl