Sałatka z rukolą i pstrągiem. Przepis Ewy Wachowicz
Lekka sałatka z pstrągiem, rukolą i pomarańczami. Idealna na wiosenne popołudnie lub spotkanie przy grillu. Przepis Ewy Wachowicz
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
Winegret:
● ½ szklanki oleju z pestek winogron
● sok z ½ cytryny
● 2 łyżeczki musztardy miodowej
● sól
● pieprz kolorowy
Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę. Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.
Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga. Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze