Trwa ładowanie...
d26pu0d
06-05-2020 12:13

Sałatka z rukolą i pstrągiem. Przepis Ewy Wachowicz

Przepis

Lekka sałatka z pstrągiem, rukolą i pomarańczami. Idealna na wiosenne popołudnie lub spotkanie przy grillu. Przepis Ewy Wachowicz

d26pu0d
2.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Archiwum prywatne
Źródło: Archiwum prywatne
Składniki

● wędzony filet z pstrąga
rukola
● 1 pomarańcza
● prażone orzechy i migdały

Winegret:
● ½ szklanki oleju z pestek winogron
● sok z ½ cytryny
● 2 łyżeczki musztardy miodowej
● sól
● pieprz kolorowy

Przepis

Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę. Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.

Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga. Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka z rukolą i pstrągiem. Przepis Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26pu0d
d26pu0d
d26pu0d
d26pu0d
Więcej tematów
d26pu0d