Sałatka z rukolą i pstrągiem. Przepis Ewy Wachowicz
Lekka sałatka z pstrągiem, rukolą i pomarańczami. Idealna na wiosenne popołudnie lub spotkanie przy grillu. Przepis Ewy Wachowicz
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Składniki
Winegret:
● ½ szklanki oleju z pestek winogron
● sok z ½ cytryny
● 2 łyżeczki musztardy miodowej
● sól
● pieprz kolorowy
Przepis
Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę. Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.
Przepis
Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga. Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl