Sałatka z fety i arbuza
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: |
- ćwiartka dużego arbuza
- opakowanie sera feta w kostce (bez zalewy)
- świeża mięta
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- świeżo mielony czarny pieprz
Kilka listków mięty ucieramy w moździerzu. Łączymy miód z sokiem z cytryny i dodajemy utartą miętę. Mieszamy.
Arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Układamy na talerzu i dodajemy fetę. Skrapiamy wcześniej przygotowanym dressingiem. Dekorujemy świeżymi listkami mięty. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Sałatka doskonale smakuje również z dodatkiem pomidorków koktajlowych lub czarnych oliwek. Przed podaniem warto schłodzić sałatkę w lodówce przez kwadrans.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze