Trwa ładowanie...
d4fhnk3
d4fhnk3

Sałatka z fety i arbuza

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Składniki
  • ćwiartka dużego arbuza
  • opakowanie sera feta w kostce (bez zalewy)
  • świeża mięta
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • świeżo mielony czarny pieprz
Przepis

Kilka listków mięty ucieramy w moździerzu. Łączymy miód z sokiem z cytryny i dodajemy utartą miętę. Mieszamy.

Arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Układamy na talerzu i dodajemy fetę. Skrapiamy wcześniej przygotowanym dressingiem. Dekorujemy świeżymi listkami mięty. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

Sałatka doskonale smakuje również z dodatkiem pomidorków koktajlowych lub czarnych oliwek. Przed podaniem warto schłodzić sałatkę w lodówce przez kwadrans.

Sałatka z fety i arbuza
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4fhnk3
d4fhnk3
d4fhnk3
d4fhnk3
Więcej tematów
d4fhnk3