Rozgrzewający obiad: polędwiczka faszerowana orzechami i pietruszką
Jesienne spadki temperatur dają się już mocno odczuć, dlatego warto przygotować w kuchni dania, które skutecznie przygotują nasz organizm na chłody. Piotr Kucharski na rozgrzewający obiad proponuje polędwiczkę faszerowaną orzechami i pietruszką.
Jesienne spadki temperatur dają się już mocno odczuć, dlatego warto przygotować w kuchni dania, które skutecznie przygotują nasz organizm na chłody. Piotr Kucharski na rozgrzewający obiad proponuje polędwiczkę faszerowaną orzechami i pietruszką.
Kucharz zaprezentował, jak prawidłowo rozciąć mięso, aby idealnie wchłonęło smak farszu, a całość po zawinięciu nie straciła formy. Połączenie pietruszki z orzechami, a także nietuzinkowy sos śliwkowy sprawiają, że danie smakuje jak w najlepszej restauracji.