Rolls royce z serrano. Genialna imprezowa przekąska
To jedna z moich ulubionych imprezowych przekąsek – roladki z szynką długodojrzewającą, rukolą i kozim serem. Niskokaloryczna, niskowęglowodanowa, KETO. I nieustannie ciesząca się ogromnym powodzeniem. Na pewno znasz wariant z użyciem tortilli. Ten wypiek można wykorzystać na milion różnych sposobów.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki ciasta:
- 4 jajka,
- 100 g tłustego twarogu,
- przyprawy (u mnie czosnek w proszku, oregano i sól).
Składniki mojego ulubionego nadzienia:
- 150 g koziego sera,
- 100 g szynki prosciutto crudo,
- garść rukoli.
Przepis
- W jednej misce ubij białka z solą, w drugiej żółtka i twaróg. Połącz masy za pomocą miksera na najwolniejszych obrotach i rozsmaruj ciasto na papierze do pieczenia.
- Piecz przez 10–12 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po ostygnięciu przełóż ulubionymi składnikami. Zawiń. Włóż do lodówki na godzinę, pokrój i podaj. Prawda, że proste?
- Wskazówka: możesz użyć serka chrzanowego, dodać awokado i łososia. Możesz zrobić wersję wege: ulubiony ser, rukola, warzywa. W taką tortillę można zawinąć mnóstwo smakołyków.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl