Trwa ładowanie...
d3uekuz
d3uekuz

Raviolo z surowym żółtkiem, kaszą i twarogiem. Pierogi zero waste

Przepis

Sposób na pyszne danie i mały kulinarny recykling, czyli wersja raviolo prosto z bloga "Ugotowane-pozamiatane".

5.0
(3 głosy)
Oceń:
d3uekuz
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Raviolo z surowym żółtkiem, kaszą i twarogiem. Pierogi zero waste
www.ugotowanepozamiatane.pl
Raviolo z surowym żółtkiem, kaszą i twarogiem. Pierogi zero waste
Składniki
  • Ciasto jak na pierogi - 2 duże kółka wycięte miseczką lub dużym kubkiem (przepis tutaj) Farsz:
  • 2 łyżki twarogu wymieszane z 2 łyżkami ugotowanej kaszy gryczanej
  • szczypiorek
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  • surowe żółtko
Przepis

Kółko z ciasta na pierogi układamy na podsypanym mąką blacie. Układamy na nim kopczyk z farszu z wymieszanych razem twarogu, kaszy, szczypiorku i pieprzu tak, żeby zostawić brzegi wolne. W farszu robimy wgłębienie wielkości żółtka i wbijamy w nie żółtko. Zalepiamy 2 kółkiem z ciasta, przykładając je od góry i zlepiając brzegi. Gotujemy w gotującej się wodzie 2 minuty od wypłynięcia pieroga na wierzch. Podajemy od razu.
Zobacz także: pyszna domowa chałka

Polecamy wideo: Ravioli caprese - poczuj się jak we włoskiej restauracji

d3uekuz
Raviolo z surowym żółtkiem, kaszą i twarogiem. Pierogi zero waste
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
Share
d3uekuz
d3uekuz

d3uekuz
d3uekuz
d3uekuz