Raviolo z surowym żółtkiem, kaszą i twarogiem. Pierogi zero waste
Sposób na pyszne danie i mały kulinarny recykling, czyli wersja raviolo prosto z bloga "Ugotowane-pozamiatane".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- Ciasto jak na pierogi - 2 duże kółka wycięte miseczką lub dużym kubkiem (przepis tutaj) Farsz:
- 2 łyżki twarogu wymieszane z 2 łyżkami ugotowanej kaszy gryczanej
- szczypiorek
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
- surowe żółtko
Kółko z ciasta na pierogi układamy na podsypanym mąką blacie. Układamy na nim kopczyk z farszu z wymieszanych razem twarogu, kaszy, szczypiorku i pieprzu tak, żeby zostawić brzegi wolne. W farszu robimy wgłębienie wielkości żółtka i wbijamy w nie żółtko. Zalepiamy 2 kółkiem z ciasta, przykładając je od góry i zlepiając brzegi. Gotujemy w gotującej się wodzie 2 minuty od wypłynięcia pieroga na wierzch. Podajemy od razu.
Zobacz także: pyszna domowa chałkasrc="https://d.wpimg.pl/1533644223--683484277/cha.jpg"/>
Polecamy wideo: Ravioli caprese - poczuj się jak we włoskiej restauracji
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze