Trwa ładowanie...
d36m33l
17-02-2022 09:36

Pieczone udka z pieczarkami. Obiad palce lizać

Przepis

Przepyszny sposób na pieczone udka. Tak przygotowane mięso jest soczyste i miękkie. Możecie podać je z surówką z sezonowych warzyw i ziemniaczanym puree. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d36m33l
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 400 g podudzia kurczaka
  • ½ kg pieczarek
  • cebula czerwona
  • 9 łyżeczek musztardy
  • 10 dag sera żółtego
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
Przepis
  • Mięso myję, osuszam i delikatnie rozbijam. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję musztardą.
  • Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę pięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i łączę z grzybami.
  • Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa. Piekę w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut w 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pieczone udka z pieczarkami. Obiad palce lizać
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36m33l
d36m33l
d36m33l
d36m33l
Więcej tematów
d36m33l