Pieczone udka z pieczarkami. Obiad palce lizać
Przepyszny sposób na pieczone udka. Tak przygotowane mięso jest soczyste i miękkie. Możecie podać je z surówką z sezonowych warzyw i ziemniaczanym puree. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 400 g podudzia kurczaka
- ½ kg pieczarek
- cebula czerwona
- 9 łyżeczek musztardy
- 10 dag sera żółtego
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- 2 łyżki przyprawy do kurczaka
- Mięso myję, osuszam i delikatnie rozbijam. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję musztardą.
- Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę pięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i łączę z grzybami.
- Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa. Piekę w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze