Trwa ładowanie...
d45ud42
16-12-2022 10:11

Pasztet z halibuta. Przepis godny szefa kuchni

Przepis

Martin Gimenez Castro, właściciel i szef kuchni w restauracji Ceviche Bar i Tuna, zwycięzca pierwszej edycji programu Top Chef podzielił się swoim przepisem na pasztet z halibuta. To doskonała propozycja na świąteczny stół. Smakuje wybitnie, przekonajcie się sami.

d45ud42
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
JOANNA MATYJEK
Źródło: JOANNA MATYJEK
Składniki
  • 1 kg filetów z halibuta z certyfikatem MSC
  • 100 g śliwek wędzonych
  • 150 g boczniaków królewskich lub 50 g borowików suszonych
  • 1 łyżka nasion kopru włoskiego
  • ½ łyżki imbiru suszonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz
Przepis
  • Filety z halibuta zblenduj, dodaj pokrojone w plastry wędzone śliwki i przyprawy.
  • Grzyby pokrój w drobną kostkę, podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oliwy i dodaj do ryby. Wszystko razem wymieszaj, dodaj sól i pieprz.
  • Następnie masę przełóż do wysmarowanej masłem metalowej formy i piecz przez 30 min w temp. 170 stopni.
  • Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pasztet z halibuta. Przepis godny szefa kuchni
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45ud42
d45ud42
d45ud42
d45ud42
Więcej tematów
d45ud42