Szybka rolada z cukinii. Genialny przepis na obiad
Rolada z cukinii może śmiało konkurować z popularną roladą szpinakową z łososiem. Prezentuje się równie pięknie i doskonale smakuje. Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula" zachęca do wypróbowania przepisu.
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Wymieszać cukinię, cebulę, koper, ser oraz żółtka jaj. Całość doprawić.
- Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy z cukinii, delikatnie wymieszać.
- Blaszkę 24 cm x34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę i wyrównać powierzchnię.
- Piec około 30 min. w 180 stopniach C do ścięcia i lekkiego zbrązowienia.
- Na wystudzony placek wyłożyć starty żółty ser, szczypiorek oraz wędlinę i zwinąć w rulon.
- Podpiec jeszcze 20 min. do roztopienia sera.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl