Lepszy niż prodiż. Postaw na gotowanie światłem
Miłośnicy pieczonych potraw nie muszą ograniczać się jedynie do piekarnika. Równie smaczne potrawy przygotujesz w kombiwarze. To godny następca doskonale znanego wszystkim paniom domu prodiża.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
W tekście umieszczone zostały boksy promocyjne naszych Partnerów
Szklana misa oraz pokrywka z termoobiegiem i lampą halogenową zajmuje podobną ilość miejsca co mikrofalówka i pozwala cieszyć się smakiem dobrze wypieczonych potraw bez dodatkowego tłuszczu.
Jak gotować światłem?
W skład klasycznego zestawu wchodzi szklana misa o dużej pojemności, pokrywa z wmontowaną lampą halogenową i termoobiegiem oraz stelaż wykonany z tworzywa sztucznego, który zapewnia większą stabilność. Po podłączeniu do prądu i ustawieniu temperatury oraz czasu, lampa rozgrzewa się, a termoobieg rozprowadza gorące powietrze po naczyniu równomiernie podgrzewając potrawę.
W kombiwarze możesz piec, gotować na parze, dusić, przygotowywać gulasz, a nawet ciasto. Bardziej zaawansowane urządzenia wyposażono również w specjalny, metalowy kołnierz nakładany na wierzch misy, który powiększa przestrzeń roboczą.
Kombiwar, piekarnik, kuchenka mikrofalowa?
Największym atutem kombiwarów jest ich wielkość. Urządzenia te z jednej strony zajmują niewiele miejsca, co znacznie przyspiesza samo nagrzewanie urządzenia i ułatwia jego rozstawianie na kuchennym blacie. Z drugiej strony jest na tyle duże, by można w nim było przygotować obiad dla kilkuosobowej rodziny.
Kombiwar to również znaczna oszczędność energii w porównaniu do piekarnika. Jeśli mieszkasz samotnie lub tylko ty lubisz pieczone dania i nie chce ci się za każdym razem rozgrzewać całego piekarnika, postaw na gotowanie światłem. Pod względem objętości plasuje się więc pomiędzy kuchenką mikrofalową a piekarnikiem.
Podczas gdy kuchenka mikrofalowa umożliwia odgrzanie jednej porcji potrawy na raz, w kombiwarze przygotujesz posiłek dla całej rodziny, wystarczy umieścić na dnie naczynia miseczkę z przygotowaną wcześniej surową potrawą i włączyć lampę. Kombiwar przyrumieni potrawę tak, jak nie potrafi żadna mikrofalówka, w dodatku cały czas możesz śledzić proces pieczenia dzięki przezroczystej misie.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie
Przede wszystkim liczy się moc urządzenia. To od niej zależy prędkość nagrzewania się powietrza w misie, a także temperatura, którą osiąga kombiwar. Dobrze więc będzie wybrać urządzenie o mocy 1200 W, a nawet większej.
Równie ważna jest pojemność urządzenia. To od niej zależy, jak duże ilości potraw będziesz w stanie przygotować bez większych problemów. Na rynku znajdziesz kombiwary z misą o pojemności od 12 do nawet 25 l. W większym urządzeniu będziesz w stanie upiec nawet całego kurczaka.
Masz dość przesuszonych potraw i tęsknisz za dawnymi rozwiązaniami kulinarnymi? Kombiwar będzie dla ciebie doskonałym udogodnieniem. Urządzenie zastąpi ci piekarnik i mikrofalówkę, a potrawy będą smakować doskonale.
W tekście umieszczone zostały boksy promocyjne naszych Partnerów
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.