Trwa ładowanie...
d12fjqp
d12fjqp

Lekka sałatka brokułowa, z kalafiorem, pomidorem i serem żółtym

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • ▪ 1 kalafior
  • ▪ 1 brokuł
  • ▪ 2 pomidory
  • ▪ 25 dag żółtego sera Podlaskiego MSM Mońki w bloku
  • ▪ pieprz i sól do smaku
Przepis

Zagotuj wodę i posól. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na gotującą się wodę i gotuj al dente (miękkość sprawdź widelcem). Ugotowany kalafior wyjmij na durszlak i pozostaw do wystudzenia. Następnie podziel brokuł na różyczki i wrzuć do wody, w której gotował się kalafior i również gotuj al dente. Po ugotowaniu odcedź. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystko ułóż na talerzu i posyp startym żółtym serem.

Przepis dodał użytkownik Anna

d12fjqp

Podziel się opinią

Share
d12fjqp

d12fjqp
d12fjqp
d12fjqp