Lekka sałatka brokułowa, z kalafiorem, pomidorem i serem żółtym
Po świątecznych i noworocznych szaleństwach żołądek może być nieco przeciążony. By szybko wrócić do formy, warto sięgnąć po lekkostrawne dania. Na obiad lub kolację proponujemy ciepłą i szybką sałatkę z brokułem i kalafiorem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- Zagotuj wodę i posól. Kalafiora podziel na różyczki, wrzuć na gotującą się wodę i gotuj al dente (miękkość sprawdź widelcem).
- Ugotowanego kalafiora wyjmij na durszlak i pozostaw do wystudzenia. Następnie podziel brokuła na różyczki i wrzuć do wody, w której gotował się kalafior i również gotuj al dente. Po ugotowaniu odcedź.
- Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystko ułóż na talerzu , skrop oliwą i posyp startym żółtym serem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze