Kremowa zupa pieczarkowa Magdy Gessler. Pachnie jak marzenie!
Magda Gessler na kuchni zna się jak mało kto. Przepisy sygnowane nazwiskiem słynnej restauratorki biją rekordy popularności. Nic dziwnego, zawsze wychodzą. Tym razem Magda Gessler zdradziła jak gotuje kremową zupę pieczarkową. Kluczem do sukcesu jest przygotowanie esencjonalnego bulionu, w którym nie może zabraknąć dużej ilości... pietruszek. Gwiazda kuchni radzi również, by nie obierać pieczarek.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 4 duże pietruszki
- 2 marchewki
- 1 duża cebula
- 0,5 selera korzeniowego
- 500 g pieczarek
- 6 ziemniaków
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
- masło klarowane
- 200 ml kremówki
- 10 pieczarek do dekoracji
- Pora pokroić w półtalarki i poddusić na maśle klarowanym w garnku o grubym dnie. Pieczarki pokroić w pasterki, pietruszki, marchew, ziemniaka i selera obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka i podsmażyć. Zalać gorącą wodą, dodać opaloną cebulę, doprawić solidnie solą i pieprzem, gotować, aż warzywa zmiękną.
- Wlać kremówkę i zmiksować zupę blenderem. Gotować jeszcze kilka minut aż zupa lekko zgęstnieje.
- na patelni podsmażyć na złoty kolor pozostałe pieczarki.
- Zupę ponownie doprawić do smaku. Podawać w bulionówkach posypaną posiekaną natką pietruszki i z podsmażonymi pieczarkami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze