Kotlety serowe z szynką
Serowe kotlety pokochają szczególnie najmłodsi. Są mięciutkie i ciągną się w środku. Najczęściej podaję je z surówką z marchewki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 opakowania plasterków sera żółtego (po 1 cm grubości każdy),
- 1 opakowanie plastrów szynki,
- keczup,
- oregano.
Ciasto:
- 1 jajo,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- pół szklanki mleka,
- sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej.
Składniki na ciasto łączymy i miksujemy. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Między dwa plastry sera kładziemy szynkę, smarujemy ją keczupem i posypujemy oregano. Oba plastry sera lekko dociskamy do naszego nadzienia i obtaczamy w cieście. Smażymy na rumiano z obu stron. Przewracamy ostrożnie.
Przepis dodał użytkownik Stokrotka7
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze