Kotlety mielone po chińsku
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, mogą się jednak w końcu znudzić. Na szczęście wystarczy kilka oryginalnych dodatków, by odmienić oblicze zwykłych kotletów. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Grzyby mun zalewam gorącą wodą na 30 minut, makaron chiński również zalewam gorącą wodą na 10 minut.
- Do miski przekładam mielone mięso. Marchewki, cebulę obieram, warzywa ścieram na tarce o dużych oczkach, Kapustę drobno szatkuję. Warzywa łączę z mięsem.
- Makaron, grzyby odlewam z wody i bardzo drobno kroję, przekładam do miski z mięsem. Następnie wbijam jajka, wsypuję sól oraz paprykę ostrą i dokładnie wyrabiam.
- Z masy robię okrągłe kotlety, smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Kotlety podaję z ulubioną surówką i ryżem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze