Kotlet zawijany z piersi kurczaka
Zawijane kotlety z kurczaka faszerowane masłem i szynką to moja wersja tradycyjnych dewolajów. Zwykłe masło możemy zastąpić ziołowym lub czosnkowym.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Pierś z kurczaka umyj i pokrój na kotlety w paski roztłucz na cienkie plastry, rozłóż po kawałku szynki i masła w tej kolejności. Zawiń, przypraw papryką w proszku i solą. Panieruj najpierw w jajku później w bułce tartej.
Tak przygotowane dewolaje usmaż na rozgrzanym oleju ok. 5-7 min. Podawaj z ziemniakami, frytkami lub z surówkami.
Przepis dodał użytkownik petryk91
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze