Trwa ładowanie...
d1v02qg
d1v02qg

Kotlet zawijany z piersi kurczaka

Przepis

Zawijane kotlety z kurczaka faszerowane masłem i szynką to moja wersja tradycyjnych dewolajów. Zwykłe masło możemy zastąpić ziołowym lub czosnkowym.

3.0
(2 głosy)
Oceń:
d1v02qg
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Kotlet zawijany z piersi kurczaka
123
Składniki
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • kostka masła
  • bułka tarta
  • jajko
  • papryka słodka w proszku
  • olej do smażenia
  • parę plastrów szynki
Przepis

Pierś z kurczaka umyj i pokrój na kotlety w paski roztłucz na cienkie plastry, rozłóż po kawałku szynki i masła w tej kolejności. Zawiń, przypraw papryką w proszku i solą. Panieruj najpierw w jajku później w bułce tartej.
Tak przygotowane dewolaje usmaż na rozgrzanym oleju ok. 5-7 min. Podawaj z ziemniakami, frytkami lub z surówkami.

Przepis dodał użytkownik petryk91

Kotlet zawijany z piersi kurczaka
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1v02qg

Podziel się opinią

Share
d1v02qg
d1v02qg
d1v02qg
d1v02qg
d1v02qg