Kotlet zawijany z piersi kurczaka
Zawijane kotlety z kurczaka faszerowane masłem i szynką to moja wersja tradycyjnych dewolajów. Zwykłe masło możemy zastąpić ziołowym lub czosnkowym.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Pierś z kurczaka umyj i pokrój na kotlety w paski roztłucz na cienkie plastry, rozłóż po kawałku szynki i masła w tej kolejności. Zawiń, przypraw papryką w proszku i solą. Panieruj najpierw w jajku później w bułce tartej.
Tak przygotowane dewolaje usmaż na rozgrzanym oleju ok. 5-7 min. Podawaj z ziemniakami, frytkami lub z surówkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl