Kawowe w czekoladzie
- 1/2 kostki margaryny
- 3-4 jajka
- 1,5 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- szklanka mocnej kawy
- szczypta gałki muszkatołowej
- tłuszcz i bułka tarta do formy
- polewa czekoladowa
1, Margarynę ucierać dodawać po 1 jajku i łyżce cukru..dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlac ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesianę kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dosyc gęste).2. Formę do babki natłuścić , posypac tarta bułką, przelożyc do niej ciasto i piec godzine w temp 180st.3, Ciasto wyjąć, ostudzić, polewę przygotowac wg przepisu na opakowaniu i polac nią ciasto.
Przepis dodał użytkownik Camilla24
Podziel się opinią
Komentarze