Jak zrobić domową zupkę chińską
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- makaron ryżowy,
- gotowany kurczak,
- kilka łyżek tartej marchewki,
- łyżka sosu sojowego,
- łyżka sosu rybnego,
- pół łyżeczki drobno posiekanego imbiru,
- łyżka oleju sezamowego,
- szczypiorek,
- ulubione przyprawy (płatki chili, sól, pieprz, mielona kolendra).
Do słoika wlej sos sojowy i rybny oraz olej. Dodaj przyprawy i imbir. Ułóż kurczaka, marchewkę, makaron, szczypiorek. Zakręć szczelnie słoik. Tak przygotowany pojemnik możesz zabrać ze sobą do pracy. Żeby zjeść zupę, wystarczy zalać ją wrzątkiem, odczekać 5 minut i gotowe!
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze