Trwa ładowanie...
d47rjbs
d47rjbs

Jajka w sosie musztardowym

Przepis

Klasyczny przepis na jajka w sosie musztardowym. Nie może ich zabraknąć na wielkanocnym stole. Danie warto udekorować solidną porcją posiekanego szczypiorku lub pietruszki. Przepis z bloga "Królestwo Garów".

2.0
(4 głosy)
Oceń:
d47rjbs
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Jajka w sosie musztardowym
Królestwo garów
Jajka w sosie musztardowym
Składniki
  • 5 jaj
  • 200 g śmietany 18 proc. gęstej
  • 3 łyżki tartego chrzanu
  • musztarda sarepska
  • sól
  • cukier
Przepis

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, przekroić wzdłuż na pół. Śmietanę wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku musztardą, solą i cukrem. Jajka ułożyć na półmisku i oblać sosem.

Polecamy też: tort czekoladowy korzenny

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d47rjbs
Jajka w sosie musztardowym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

10
5
Share
d47rjbs
d47rjbs

d47rjbs
d47rjbs
d47rjbs